Patlıcanlı Peynirli Salata Tarifi- Patlıcanı Birde Böyle Deneyin?

Patlıcanlı Peynirli Salata Tarifi- Patlıcanı Birde Böyle Deneyin?

Salat salata salata hep aynı salataları yemeye son diyorsanız sizde sosu tam kararında doyurucu ve iştah açan bir  salata denemek ister misiniz? Patlıcanla genellikle yoğurtlmu veya babagannuş tarzı salatalarda karşımıza çıkar peki bu tarifte onlardan farklı olan ne var diye soruyorsanız işte yanıtı.

Sarımsak ve zeytinyağı buluşuyor peynirler patlıcana eşlik ederken çörek otu ona aroma katıyor ve dereotu baskın kokusu tüm bunları bastırıyor ortaya harika bir tat çıkıyor…

Salata tarifleri ülkemizde çok yaygındır bulunduğunuz yöredeki yetişen meyveler otlar, sebzeler ve tabi ki pişirerek yaptığımız salatalar. Otlar ve daha çok marul, tere, roka, lahana, karalahana, ıspanak, salatalık, domates, havuç ve pancar ile yapılan salatalar çok yaygın olarak yapılsa da çok değişik lezzetlerde yine kendini gösterebiliyor salata tarifleri. Patlıcanla yapılan salatalar genellikle hep aynı tarzda yapılır ama ben bugün size peynirli susamlı, sarımsaklı dere otlu soslu bir salata tarifi ile tanıştırmak istiyorum. Peynirli salatalar akşam yemeği için daha doyurucu ve yorgun eve gelenler için daha bol yaparlarsa yanına bir çorba ile bile akşam yemeği olacak bir salata diyebilirim.

Patlıcan her zaman elimin altında olmasını istediğim sebzeler sıralamasında ilk 5 sırada diyebilirim nedeni bir çok yemeğe yakıştığı gibi doğru olarak hazırlanırsa büyük bir zevkle yeniyor olması.
Patlıcanlı salataları sevenler için alternatif olacak doyurucu, bir salata diyebilirim tarif için.
Patlıcanlı peynirli salata tarifi için kullanacağınız peynir beyaz yağsız tercih edebilirsiniz ben yarım yağlı Ezine peyniri tercih ettim ama diğer bir tarif için tercih edeceğiniz peynirler arasında murat bey burgu peynir, helim peyniri, dil peyniri eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Peynirli salatalar sevenlere özel lezzet patlıcanla buluşan peynir sarımsak ve susam ile daha da lezzet kazanıyor.Gelelim patlıcanlı peynirli salata tarifine.

Patlıcanlı Peynirli Soslu Salata İçin Gerekli Malzemeler:
2 adet kemer orta boy ve biraz tombul patlıcan tercih edin dört kişilik olarak yeterli oldu tarif daha çok veya daha az yapmak isteyen malzemeleri azaltabilir.
2 adet orta boy kemer patlıcan
2 adet orta boy domates
Doğranmış Ezine peyniri
Sosu İçin Malzemeler:
2-3 dal maydanoz
1 dal dereotu
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı çörek otu
Tuz


Patlıcanlı Peynirli Soslu Salata Hazırlanışı:
Patlıcanları ocakta patlatalım veya fırında da pişirebilirsiniz. Domatesleride aynı yöntemle pişirelim.
Elimizi yakmayacak sıcaklığa geldiğinde patlıcan ve domatesleri soyalım ve kabukları iyice temizleyelim.

Eşit büyüklükte iri iri domates ve patlıcanları doğrayalım.

Servis yapacağımız tabağa ortasına doğradığımız domatesleri yerleştirelim ve patlıcanları da onun etrafına doğru serpiştirelim.

En son olarak salataya farklılık katarken ben buradayım diyecek Ezine peynirine.
Sıra geldi benim çok sevdiğim sosu hazırlamaya.

Sos için ilk temel kural aslında robot kullanmaktır ama benim fazla vaktim olmadığından elimde yapmak istedim.

Sarımsağı rendesinden geçirelim ve sos hazırlayacağımız kaseye ilave edelim üzerine tuz atalım ve karıştıralım.

 İnce ince maydanoz ve dereotunu kıyalım hop onlarda sos kasesine ve son olarak içine limon, çörek otu ve zeytinyağı ilave edelim.

Sosun tuzunun baskın olmasına dikkat edin çünkü salataya tuz atmadık sos burada çok büyük önem taşıyor.

Sosu salatanın üstüne servis edeceğimiz zaman dökelim ve servise hazır bu salatayı et yemekleri yanında ve meze olarak tercih edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar