Nefis Krep Tarifi - Peynirli Krep Nasıl Yapılır?
Nefis Krep Tarifi - Peynirli Krep Nasıl Yapılır?
Kahvaltılık Tarifler, pratik kahvaltı tarifleri arasında bu
tarif aklınızda kalsın neden mi? Sunumu ve lezzeti ve 15 dakika gibi kısa ve
kolay bir kahvaltılık tarifi tadımı nefis. Krep yapmayı uzun zamandır yapmamıştım
bu öyle böyle değil bir yıldan daha fazla olmuş da olabilir bunu bilmiyorum
kahvaltı için Pazar günü olunca zaman bol bol oluyor tabi. Sofranın tadı tuzu
olsun istiyorsanız Pazar kahvaltınız için özel bir lezzet diyebilirim. Krep yapmak
isteyenlere malzeme dört kişilik gibi görünmüştü ama öyle olmadı ancak üç
kişilik yeter çok lezzetli oldu çünkü. İç malzemeli yapmayı tercih ettim nedeni
daha doyurucu olması ve lezzetini artırmaktı. İçine krem peynir, labne
peynir, beyaz peynir, helim peynir,
yağsız peynir, ve tabi ki en çok besin değeri olan lor peyniri tercih
edebilirsiniz. Ben beyaz ve tam yağlı peynir tercih
ettim. Krep yapmanın ilk kuralı nedir
diye sorarsanız kesinlikle iyi bir tava diyebilirim krep tavanızız olsun bir
tane yapışmaz seramik veya teflon fark etmez teflon krep tavası almıştım çok
kolay pişirmemi sağladı diyebilirim ve hiçbir yardım kullanmadan tavada
zıplatarak çevirdim bunu ilk yaptığımda tavadan düşürmüştümJ Krep yapmayı sevenlere
küçük bir tavsiye reçelli bir krep benim ağız tadıma hitap eder mi? Hayır cevabını veririm ama otlu krep, sade krep, ıspanaklı ve bol
maydanozlu bir krep bayılırım tavsiyede ederim.
Krep İçin Gerekli Malzemeler:
2 adet yumurta
2 su bardağı tam dolu olmamak şartı ile un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç Malzemesi İçin:
Beyaz peynir ve yarım demet maydanoz
Maydanozları olabildiğiniz kadar ince doğrayın, peyniri
elinizle ezin ve ikisini harmanlayın.
Derin bir kaba yumurtaları, sütü, suyu ve unu ekleyin tuzunu
ilave edin ve unu topak topak
kalmayana kadar karıştırın ve krep hamuru hazır
akıcı ve kıvamlı.
Isınmış tavaya sıvıyağdan damladın ve tavayı sallayın
üzerine krep hamurundan bir kepçe dökün ve tavayı sallayın tavanın her tarafını
sarsın ve kabarmaya başlayınca diğer tarafına çevirin ve pişince tabağa alın iç
yayarak yerleştirin ve sıcak iken sarın kesin ve servis tabağına yerleştirin
tüm krep hamuru bitene kadar işleme devam.
Ben servis yapmadan önce üzerine maydanoz bir miktar
ayırmıştım üzerine dökerek servis yaptım sıcak sıcak Pazar kahvaltısı için
nefis bir kahvaltılık tarif.
Yorumlar
Yorum Gönder