Kesme Tahtası Doğal Olarak Nasıl Temizlenmeli? Kesme Tahtası Temizliği İçin 3 Ayrı Yöntem
Kesme Tahtası Doğal Olarak Nasıl Temizlenmeli? Kesme Tahtası Temizliği İçin 3 Ayrı Yöntem
Her evde mutlaka ama mutlaka yemek pişer ve yemek yaparken
hepimizin elle doğradığı sebzeler kadar benim gibi elle değil tahta üzerinde
kesenleriniz de çoğunluktadır. Yemek yaparken olası zararlı bakterilerin
ürememesi ve daha sağlıklı yemekler için temizlik şart. Peki kesme tahtalarını
en doğru şekilde nasıl kullanılmalı tek tahta mutfakta yeterli olur mu?
Kesme tahtalarını öncelikle üçe ayırmalıyız nedeni mi
aşağıdaki ayrıntılarda!
Kesme tahtalarını için birkaç uyarıda bulunalım bilenlerin
yoğunlukta olduğuna eminim ama paylaşmakta büyük yarar var diye düşünüyorum.
Kesme Tahtası Nasıl Olmalı Tek Tahta Üzerinde Tüm Her Şeyi Doğrayabilir miyiz?
1.Kesme tahtalarınızı sayısını üçe çıkarmakla başlayın işe.
Ekmek Tahtası ben karacadan almıştım temizlemesini en basit doğal yöntemle
yapıyorum.
2. sebzelerinizi doğramak için ayrı bir tahta bu
tahtalarınızın büyüklüğü orta boy olması ideal olacaktır.
3. büyük boy et ürünlerini sadece onun üzerinde doğrayın
veya parçalayın.
Kesme tahtalarını üçe ayırdık ama doğal olarak nasıl
temizlemeliyiz onu söylemedik şimdi tam sıra onda işte.
Kesme tahtaları temizlemek için kesinlikle ama kesinlikle
deterjan veya çamaşır suyu kullanmayın tabi doğal temizlik istiyorsanız.
Kesme Tahtası Doğal Olarak Nasıl Temizlenir?
1.Kesme tahtanızı en basit yolla temizlemek isterseniz site
iki kaşık sirke yeter bile artar.
Sirke ile kesme tahtanızı biraz ovalamanız yeterli tabi
ovaladığınız süngerde deterjan olmamasına özen gösterin.
Kesme Tahtası temizlemek için ikinci yöntem:
2. yöntem yine doğal ve doğal olduğu kadar yine çok basit.
1 tatlı kaşığı kadar tuzu tahtanın üstüne yayın ve bir
limonu ikiye kesin ve elinizle tahtanın her tarafını ovun ve su ile durulayın.
Kesme Tahtası temizlemek için üçüncü yöntem:
3. Yöntem doğal olduğu kadar yine basit ve küçük bir bütçe
gerekiyor. Oksijenli su ile kesme tahtalarınızı temizleyebilirsiniz.
Tahtanızı doğrama işlemi bitmiş tahtanın üstünde öncelikle
su altına tutun ve kestiğiniz her neyse ondan parça kalmasın.
Sonrasında oksijenli sudan üzerine dökün ve yayın sünger ile
iyice tahtanın üstüne yayın ve birkaç dakika bekletin durulayın tüm bakterilere
veda etmiş olacaksınız.
Kesme tahtası hakkında küçük bir öneri daha kesme tahtanızı
belli aralıklarla değiştirebilirsiniz buda maliyetli gibi görünebilir ama
aslında sağlık açısından oldukça önem taşıyor. Nasıl ki kullandığımız kişisel
eşyaları belli bir süreden sonra kullanmıyoruz aynı işlem mutfakta sık
kullandığımız bakteri barındıracak ürünlerden de kendimizi korumalıyız.
Yorumlar
Yorum Gönder