Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi-Lahana Sarması Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi
Kış mevsiminde hepimizin sofrasında yer ala bir lezzettir
lahana sarması. Lahana sarmasını hiç organik yetişen bir bahçeden
tüketmediyseniz gerçek anlamda bir lahana sarması yemiş olmazsınız aslında. Ben
vakti zamanı gelince karın düşmesinden sonra soğuk iklimde yetişen lahanalardan
yediğim için bunu rahatlıkla yazıyorum şimdi sonbahar bitmeden görmeye aşına
olduk manav ve Pazar ve büyük marketlerde. Şimdilerde hiçbir şey mevsiminde
yenmiyor o da ayrı bir konu aslında. Lahana sarmasını aslında pek beceremiyorum
bunu da itiraf edeyim bir daha tadı ve lezzeti ne yazık ki kayınvalidem gibi
tutturamıyorum ekşisini ve üstüne sarımsak yakar kokusu ağır olur yemeye doyum
olmaz bir lezzet çıkar ortaya. Benimki biraz çocuklarımın ağız tadına göre
yapıyorum az acılı ve az ekşili lafı çok uzatmış olabilirim buyurun sarmaya
hanımlar.
Zeytinyağlı Lahana Sarması İçin Gerekli Malzemeler:
1,5 bucuk sarmalık lahana
2 bardak pirinç
2 adet domates
1 baş sarımsak
1 adet soğan
Maydanoz
Biber salçası
Domates salçası
1 adet limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Zeytinyağlı Lahana Sarması Hazırlanışı:
1-Lahanaları bol suda haşlayalım ve soğuması için kenara
bırakalım.
2-Pirinci yıkayalım iç yapacağımız kaba alalım.
3-Domates, soğan, maydanoz ve sarımsakları ince olarak
doğradıktan sonra iç harcımızın üstüne ilave edelim.
4-Biber salçası, domates salçası, limon suyu, zeytinyağı, nar
ekşisi, kuru nane, tuz ilave edelim ve
iyice karıştıralım.
5-İç harcımız hazır lahana yapraklarını 4 parmak enliğinde
uzun halde keselim, kenar kısmına iç harç koyalım ve üçgen halde bükerek
saralım.
6-Tencerenin altına birkaç tane sarılmamış lahana yaprağı
serelim üstüne sıralı bir şekilde lahanaları yerleştirelim.
7-Lahanalar hepsi bitince üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı
gezdirelim tuz atalım üzerine çıkmaya yakın su koyalım ve ocağa alalım.
8-Önce hararetli sonra kısık ateşte 1 saat pişirelim. En az 20
dakika dinlendirmeden servis yapmayalım.
9-Sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun.
elinize sağlık güzel görünüyor. Akşam yemeğinde de yemiştim bugün.:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Kara Kalem bende yazdıklarınızı ve sizin tariflerinizi inceledim sizinde emeğinize sağlık.
YanıtlaSil