İskenderun İçin Özel Bir Mekan'da Brunch Kahvaltı Keyfi Ne Buyurun? Eroğlu Restron Farkı

 Blogum da yeni açtığım gezi rehberim için İskenderun'da Yaşayan Semandığılılar kaynaşma kahvaltısında bizde oradaydık. Samandağ'lılar seçtikleri mekandan dolayı öncelikle tebrik ediyorum o kalabalığı taşıyabilecek potansiyele sahip Eroğlu restoran üstüne düşeni fazlası ile yapmış. Brunch kahvaltı konsepti tercih edilmiş kaynaşma toplantısında Hatay’a özel kahvaltılıklar yoğun olarak hazırlanmış lezzetlerdi. Hatay’ın gastronomi şehri seçilmesine şaşırmamak gerek 250 çeşit kahvaltılığı olan Hatay burada sadece bir kaç lezzeti ile öne çıkıyor.

Eroğlu restoran  hakkını vermiş sürekli biten kahvaltılıklara yenisi anında dolduruluyor ekmek çeşitliliği, çocuklara özel kahvaltılıklar ve yoğun katılım olan kaynaşma kahvaltısı amacına ulaşmıştı benim fotoğrafladığım andan sonra bi hayli gelenler devam ediyordu . Yöresel tatların özenle hazırlanmış sunumu lezzetlerini dışa vuruyordu.

Mekana girerken mekan sahibinin ilgisini gözlemliyorum hemen misafirlerle tek tek ilgi gösteren işletmeci eksikleri de aynı itina ile tamamlamak için talimat veriyordu anlaşılan işletmeci olmak o kadarda kolay değilmiş. Mekan harikulade bir manzara sahip kahvaltıdan sonra bir çok kişinin kahve içme nedenini daha iyi anladım öyle bir mekandan kahve içmeden çıkılmazdı yılın sonbaharı eşliğinde böyle güzel bir açık hava varken birde.

Kalkan misafirler tek tek uğurlanmasının ardından günün hatıra fotoğrafları için patlıyor flaşlar eee yoğun bir günün ardından yeni konuklarını ağırlayacak ereoğlu restoran için gün yeni başlıyor aslında.

Mekanda yeşili maviyi doya daya seyre dalabilirsiniz şehrin gürültüsünden uzak ama şehrin manzarasından uzak olmayan mekan deniz, şehir ve dağ manzarasına sahip. Eroğlu restoran yeni açılmış olmasına rağmen elit müşteri potansiyelini yakalayan mekanlardan birisi olma yolunda baya yol kat etmiş.

Eroğlu restoran nerede diye soranlar olursa hemen onu yanıtlayayım.
İskenderun çıkışında bulunan üniversite kampüs alanında yol üstü denebilecek kadar yakın e-5 kara yoluna.  

Mekanda neler yenir neler içilir diye soranlar ve merak edenler için işte mekanda başlıca bulunan birkaç yemek.

Kahvaltı olarak hafta sonları saat 12 kadar süren Brunch kahvaltıları denemenizi tavsiye ederim özellikle Hatay’ın lezzetlerini seviyorsanız ve merak ediyorsanız.

Hafta içi: serpme kahvaltı hizmeti var arzu edenler için.

Restoran da birçok Hatay, yemeğini bulabildiğiniz gibi spesiyal yemeklerini de mutlaka denemelisiniz.

Mekanda spesiyal yemek olarak Kapama ün yapmış durumda “kapamayı”  anlatmak olmaz yemeniz gerek. Beyti sarma, biftek, ızgara çeşitleri belen tava gibi lezzetlerin yanında sayamayacağım birçok lezzet var.

Mezelerde çeşit sayamayacağım kadar çok sunumu ile göz zevkinizi lezzeti ile midenizi doyuracağınız birkaç meze çeşidi ise Hataya ait tatlar yoğunlukta humus, acılı ezme, süzme yoğurt, babagannuş,  bir çok salata çeşidi yemeğiniz eşliğinde servis yapılıyor.

İskenderun elit bir mekanda gerek aileniz gerekse misafirleriniz ile harika bir Pazar kahvaltısı ve Yemek için tercih edeceğiniz mekana gitmek isteyenlere rezervasyon yaptırmalarını tavsiye ederim.İskenderun'da Yaşayan Semandığılılar Kaynaşma Kahvaltısından geriye kalan kareler.

















Yorumlar

Popüler Yayınlar