Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi- Kaşarlı Karnabahar Nasıl Yapılır?
Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi- Kaşarlı Karnabahar Nasıl Yapılır?
Karnabahar tüketmeyi sevenlere harikulade bir tarif. Kaşar ile
karnabahar buluşması ile fırında yapacağınız çok lezzetli bir tarifim var
bugün. Karnabahar kış mevsimi boyunca sofranızda yemeyi istiyorsanız sizde
değişik tariflere ihtiyaç duyacaksınız işte farklı bir tarif. Fırından çıkınca
kokusu tüm mutfağınızı saracak kaşarla yumuşayan karnabahar dışı sos içi
yumuşacık lezzeti ile ağzınızda dağılacak işte tarif
Fırında Kaşarlı Karnabahar İçin Gerekli Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
1 Su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz
Pulbiber –ben kullanmadım
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabaharı yıkayın ve elinizle koparın. Tuzlu suda 5-7
dakika arası haşlayın ve süzün.
Derin bir kaseye iki yumurta, yoğurt, unu, sıvı yağı ve tuzu
ekleyin ve çırpma teli ile iyice çırpın.
Borcama veya seramik fırın kabına sıvıyağ ile yağlayın.
Karnabaharı önce sosa sonra borcama yerleştirin tümünü sosa
buladığınız karnabaharlardan geriye kalan sosu üstüne gezdirin.
200 derece fırına verin. 15 dakika sonra çevirin ve 10
dakika sonra üzerine kaşarları gezdirin kaşarlar kızarmaya başlayınca çıkarın.
Servise hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder