Alıç Nedir? Alıç Faydaları? Alıç Meyvesi Tüketilir Mi?

Alıç Meyvesi Tüketilir Mi? Alıç Nedir? Alıç Faydaları? Alıç Sirkesi Faydaları?
Köyden arada sırada en sevdiğim çiçekler, meyveler gelir zaman zaman ama sonbaharda artık pek fazla gelecek bir şey kalmaz köyde yakınlarınız yaşıyorsa aslında yarı köylüde sizsinizdir gidersiniz özlem duyarsınız her mevsim gitmeseniz de. Sonbahar mevsiminde olan ve yabani olarak yetişen benimse çok sevdiğim bir meyvedir alıç. Alıç sonbaharın yabani olarak yetişen meyvelerdendir halk arasında bilenler tüketirken sirke olarak kullanan çok az sayıda insan vardır. Alıç meyvesi yabani olarak yetiştiğinden dikenli olan 2-3 metre boylarında büyüyen çalılıklarda yetişir. Alıç ağaçları genellikle belli bölgelerde olur meyvesi mevsimi gelince çürümeden doğal olarak kendini koruma altına alan çürümesi uzun zaman olan bir bitkidir. Alıçı meyve olarak tüketen bi çok insan olduğu gibi sadece sirke için kullanlar da mevcut ben mevsiminde iyi bir atıştırmalık olarak tüketenlerdenim diyebilirim enfes tadı ve lezzeti senede bir defada olsa köyden gelince yememek mümkün değildir kilosu yaklaşık olarak 20-25 tl bulunan alıç sadece meyvesi değil yaprak ve çiçekleri de oldukça faydalıdır. Alıç çiçekleri ilkbahar mevsiminde toplanıp kurutulunca kış boyunca öksürük için tüketilebilir.(en kısa sürede çayını hazırlayacağım sizler için)

Alıç sonbaharın son ayına kadar bile bulunan doğal olarak yabani hayatta yetişen meyve ağacı çiceği, meyvesi ve yaprağı oldukça faydalıdır.

En sık olarak yapılan türü ise alıç sirkesidir sirkeyi organik olarak bulmak çokta zor değil yeterki sirke yapımında kimyasal maddeler olmasın yeter.

Alıç sirkesi oldukça yararlı online olarak bulabileceğiniz organik olarak doğal olarak yapılmış ürünleri bulmak oldukça kolay fiyat aralığı12-20 tl arasında değişen fiyatlara satılıyor.



Alıç sirkesi nasıl kullanılır?
Alıç sirkesinden 1 çorba kaşığı miktarı 1 su bardağı su ile karıştırıp içebilirsini  günlük olarak bir bardak tavsiye edilir.

Alıç meyvesi Tüketilir Mi?
Evet tüketilir Alıç meyvesi kokusu lezzeti ile senede bir defa bile olsa tüketilmeli diyebilirim tadı bağımlılık yapabilir çünkü oldukça güzel.

Yorumlar

Popüler Yayınlar