Üzüm Reçeli Tarifi
Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır?
Üzümü kütür kütür yiyenleriniz vardır aranızda doğal olarak
yetişen ilaçsız organik tarım diye adlandırılan ne varsa bizim köyümüzde var
çoğunlukla. Balarımız yok öyle ama dedelerimizin ektiği asmalardan koparıp
yediğimiz üzümler var. Bizim memlekette kavak ağaçlarının ve defne ağaçlarına
dibine ekerler asmaları üzümlere doğal olarak uzamalarını hedeflemişler hiçbir emek
etmeden üzümleri budamadan bile üzüm almışlar böylelikle yıllarca. Babam yine
misafir olarak geldiğinde yine kavak ağacından toplayıp getirmiş bir sepet
birazını yedik doğal olduğundan ilaçsız oluşu bile lezzetini ikiye katlamıştı.
Üzümü bu mevsime kadar hiç ilaç vurmadan kendi doğal hali ile kalmasındanmıdır
nedir pek bi şekeri yerinde bundan iyi reçel olur dedim iki veya 3 küçük
çekirdeğini görünce hemen bu reçel tam benlik dedim. Üzüm reçelinde iki veya üç
tane çekirdek varsa o üzüm reçelinin yemeye doyamazsınız sebebi çekirdekler
içinde fındık tadı verirde ondan hadi bakalım organik reçel yapmaya.
Üzüm Reçeli İçin Malzemeler:
1,5 kilo üzüm
1 litre su
4 su bardağı şeker
Üzüm Reçeli Hazırlanışı:
1-Üzümleri iyice yıkadım ama hiçbir şey çıkmadı ama yinede
yıkamakta fayda var tabi üzümler küçük taneli olduğu için en çok zorlandığım
şey ayıklamak oldu tek tek taneledikten sonra yapacağım tencereye doldurdum.
2-(Tencereyi temiz olmasına rağmen reçel yaparken tencereyi
tekrardan bir kez çifler iyice durularım annem tatlı yapacağın tencereyi iki
kere yeniden yıkar derdi anne sözü dinlerim ben ama.)
3-Üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ettim ve üzümü tencerenin
içinde salladım tüm üzüm taneleri şekerle buluştu.
4-Üzerine 2 su bardağı şekeri de ilave ettim ve ağzını kapatarak
4 saat dinlenmeye aldım.
5-Artık pişmeye hazır şeker ile karamelize olmuş reçel çok
kısa bir sürede pişecektir.
6-Üzerine 1 litre sıcak su ilave ettim ve kaynamaya aldım
45-dakika pişirdim ama bu sizin üzüm cinsinize göre değişebilir.
7-Sıcakken cam kavanoza aldım ve ters çevirdim. Soğuyunca düzelteceğim
tarif sıcak sıcak size yazayım dedim hala soğumadı ama sabah kahvaltı sofrasında olacağı kesin.
8-Not:ben limon tuzu tercih etmedim güneşe de koymuyorum ama tercih meselesi benim reçellerim böylede uzun süre dayanıyor ama her zaman sıcak olarak koyup tüketmek istediğim tarihe kadar sıfır kapak sayesinde koruyorum açtıktan sonra buzdolabına.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-yiyecek-icecek-sarkuteri-100-organik-d-karadeniz-kackar-daglari-macahel-bali-242646693/detay/
YanıtlaSilhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-yiyecek-icecek-sarkuteri-100-organik-d-karadeniz-kackar-daglari-macahel-bali-242646693/detay/
YanıtlaSil