Tavuklu Patlıcan Dolması Tarifi
Tavuklu Patlıcan Dolması Tarifi:
Dolmalık patlıcan yeni sezon ikinci ürünleri pazarda bol
miktarda bulunan tezgahlarda manavlarda ve marketlerde her yerde mor patlıcanı
görmek mümkün sonbahar mevsiminden sonra uzun bir kış boyu sürecek olan ve bol
bol mevsiminde tüketmemiz gereken sebzeler arasında olan patlıcanı bide dolma
yapalım diyerek başladık içlerini çıkarmaya. Kaşık yardımı ile çıkarırım ben
hep oymak biraz daha zahmetli oluyor sizde kaşık yardım ile kısa sürede
içlerini temizleyebilirsiniz. Tavuklu patlıcan dolması yiyenleriniz varsa
mutlaka vardır bide benim tarifimi deneyin.
Tavuklu Patlıcan Dolması İçin Malzemeler:
1 kilo patlıcan
1 kilo tavuk parça, kanat, but, fark etmez
İçi İçin:
2 su bardağı pirinç
1 adet domates
1 adet soğan
1 baş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 çy kş karabiber
Domates salçası
Biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
2 adet domates kapak yapmak için:
Tavuklu Patlıcan Dolması Hazırlanışı:
1-Patlıcanları oyalım ve tuzlu suya alalım, iç malyzemesi için
pirinci yıkayalım içi hazırlayacağım leğene alalım.
2-Domates, soğan, sarımsak, maydanozu ince olarak doğrayalım
pirinçlerin üzerine ilave edelim.
Baharatları ve salçaları ilave ettikten sonra sıvıyağ koyup
iyice karıştıralım.
3-Tuzunu damak tadınıza göre ayarladıktan sonra tencerenin alt
kısmına tavukları yıkayıp yerleştirelim.
4-Üzerine patlıcanları yarıya kadar dolduralım ve domates ile
kapatıp sıralı bir şekilde yerleştirelim.
5-Üzerine çıkmaya yakın su ilave ettikten sonra kaynamaya
bırakalım taşma evresi geçince kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar
pişirelim.
6-Dinlendirmeden servis yapmamanızı öneririm servis yapılmış
halini çekemedim birazda fotoğraflar kötü çıktı maalesef. Servis için tavuk ve
patlıcanlar ve suyu ile servis yapın ben öyle yapıyorum.
Yorumlar
Yorum Gönder