İslim Kebabı Tarifi-Pratik İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
İslim Kebabı Tarifi:
Hepimizin severek tükettiği yemekler arasındadır fırınsız
olarak yapmakta mümkün bu lezzeti. Mutfakta kısıtlı saatleri olanlar çalışma
hayatı olanlar kısa sürede yemek yapmayı düşünen herkes için vakit nakittir
hesabı diye bilirim biraz da. Patlıcanları ve hazır köfte ile bol sarımsak sosu
enfes denediğinizde her zaman böyle yapmak isteyebilirsiniz.
İslim Kebabı İçin Malzemeler:
4 adet kemer orta boy patlıcan
1 kutu hazır dana köfte
Sosu İçin:
3 diş iri sarımsak
3 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
Tuz
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kızartmak için sıvıyağ
İslim Kebabı Hazırlanışı:
1-Patlıcanları yıkayalım alacalı soyup her patlıcanı 4 eşit
parçaya bölelim.
2-Kızartma işlemine başlayalım. Kızarttığımız patlıcanları
havlu kağıt üstüne çıkaralım.
3-Diğer yandan sarımsakları soyalım rendeleyelim, 2 yemek
kaşığı zeytinyağı ile sotelemeye alırken hemen 3 adet domatesi rendeleyelim
üzerine ilave edelim, sosu pişmeye bırakalım.
4-Sos pişmeye yakın 2 adet kesme şeker, tuz atalım ve 2-3
dakika daha pişirelim.
5-Köfteleri az yağda arkalı önlü pişirelim sıra geldi islim
kebabımızın son haline.
6-İslim kebabı için kızarttığımız patlıcanları yerleştirelim üzerine
pişirdiğimiz köfteleri, üzerinede sarımsaklı sostan dökelim ve kapatalım üstüne
kürdan ile tutturalım.
7-Kapaklı bir tava veya teflon karnıyarık tencereye
yerleştirelim, tüm işlem patlıcanlar bitene kadar devam edelim geriye sos
kalacaktır onun içine bir su bardağı suyu ilave edelim üstüne 1 tatalı kaşığı
domates salçası ile iyice harmanlayalım ve patlıcanların üstüne gezdirelim.
8-Ağzını kapatalım 10 dakika orta hararette pişirelim.
9-Servise hazır bile afiyet olsun.
10-Fırında pişirmediğim için domates ve biber tercih etmedim
çiğ kalacak ve yenmeyecekti.
Yorumlar
Yorum Gönder