Kaşarlı İmam Bayıldı Tarifi

Kaşarlı İmam Bayıldı Tarifi:
Bu mevsim kemer patlıcanların mevsimi pek değil bulabilirsiniz ama bu mevsimde patlıcan tercihinizi bostan patlıcandan yapmalısınız sebep mi? Sebebi çok açık şu anda en taze hali ile pazarlarda ve manavlarda bulunması yani bu mevsim bostan patlıcan mevsimi kısacası. İmam bayıldı tam bir yaz yemeği olarak biliriz ama bu tarifi birde böyle deneyin bakalım tadına doyum olmayacak. Bostan patlıcan ile yapılacak harika bir sonbahar yemeği.
Kaşarlı İmam Bayıldı İçin Malzemeleri:
5 adet bostan patlıcan
1 adet soğan
1 baş soğan
1 adet biber
5 adet orta boy domates
2 adet kesme şeker
1 kase rendelenmiş kaşar
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz









Kaşarlı İmam Bayıldı Hazırlanışı:

Patlıcanları suda bekletelim 15 dakika, pijama şeklinde soyalım sonra her birini dört eşit parçaya bölelim uzunlamasına.

Havlu kağıt veya mutfakta kullandığınız bir sora bezinin üstüne alın. Suları süzülsün ve buruşun böylelikle acısı kalmayacak ve kolay kızaracak güneşe de bırakabilirsiniz 10 dakika.

Patlıcanlar soluşana kadar sosu hazırlayalım.

Soğan, sarımsak, biberi iri olarak doğrayalım ve sıvı yağ da sotelemeye başlayalım.

Pembeleşen soğanın üstüne kabuklarını soyup iri doğradığımız domatesi ilave edelim.

Tuz atalım ve pişmeye bırakalım, arada karıştırmayı ihmal etmeyelim.

Patlıcanları kızartmaya başlayabilirsiniz, kızarttığımız patlıcanları fırın kabına alalım sıralı bir şekilde yerleştirelim tüm patlıcanları arkalı önlü kızarttıktan sonra sos da pişmiş olacaktır.

Sosu altını kaptırmadan 5 dakika önce iki adet kesme şeker atalım.

Sosu sıralı koyduğumuz patlıcanların arasına koyalım ve geride kalan kızarmış patlıcanları üstüne kapatalım ve sonrasında yine sos koyalım en son olarak kaşarı üzerilerine yerleştirip hemen fırına sürelim.

Eriyene kadar 180 derece fırında pişirelim yaklaşık 15-20 dakika kaşarların yanmamasına özen gösterin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar