Hamur Kızartması Tarifi

Hamur Kızartması Tarifi:
Başım sıkıştığında yapacağım en pratik çay saatleri aperatiflerindendir hamur kızartması neden mi? Öyle önceden hamuru falanda mayalamam ben. Hamur kızartmasını çok ama çok severim yağda kızartınca tuzda ekeledim mi tamamdır. Hamuru kızartmak çok ama çok uzun zamandır yapılır artan ekmek hamurları veya özellikle kızartma yapmak için yoğrulur. Ben hamuru kızartmak için hamur yapmak yerine fırından alanlardanım iki adet benim küçük ailem için yeterli oluyor ama kalabalık için yapacaksam durum değişiyor tabi. Yapması servisi 15 dakika gibi kısa süren hamur kızartmasını çay saatleri ve kahvaltı için yapılabilir. Yağı sadece sıvıyağ olarak değil az miktarda zeytinyağı da eklerseniz tat daha lezzetli oluyor ama damak lezzetiniz ne der bilemiyorum.
Hamur Kızartması İçin Malzemeler:
2 adet hamur
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kesmek için çay bardağı







Hamur Kızartması Hazırlanışı:

Hamuru hiç bölmeden az miktarda un ile açalım çok azla inceltmeyelim yoksa hamur cips gibi kıtır olur.

Çay bardağı ile keselim görüntüsü ve pişirmesi daha pratik oluyor.

Geriye kalan kesilme işleminden sonra hamuru kenara alalım diğer yumağı da açalım.

Bir yandan ocağa yağları alalım ve ısınmaya bırakalım.

Açma işlemi bittiğinde yine bardak ile keselim.

Yağ ısınmışsa hamurları içine ilave edelim ve üstüne tuz serpiştirelim.

Geriye kalan hamuru yeniden yumak yapalım ve oklava ile yine açıp keselim tabi ki işlem hamur kalmayana kadar devam.

İki tarafı kızaran hamurları havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına dizelim.

Kızartma işlemi bittikten sonra yanında tavşan kanı çay ile servise hazır.


Mayonez, ketçap, acuka ile servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar