Etli Pide Tarifi
Etli Pide Tarifi:
Kıymalı pideyi
sevmeyen var mı? Sanırım yok valla sevmeyen yok pide yapmayı bilmeyen var mı? Var
mutfakta yeni olanlara elimden geldiğince her zaman yaptığım tarif ile
hazırladığım etli pideyi ev yapımı halinde sizlere aktarmaya çalışacağım. Etli
pideyi sıcak olarak tüketmek kadar lezzetli bir şey yok eti kuzu eti olursa
tadına doyum olmayacağı kesin. Yağlı etten yapılmalı bence etli pide ama bende
dahil az yağlı et tercih ediyorum. Etli pide içi hazırladıktan sonrası iyi bir
pişirim fırını yanında olmanız veya orada pişirmeniz sonrası yanında buz gibi
ayran veya çorba ile servis yapabilirsiniz.
Etli Pide İçin Malzemeler:
400 gr az yağlı kuzu
eti
1 adet kırmızı biber
2 adet orta boy kuru
soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı
zeytinyağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı biber
salçası
1 çimdik karabiber
Tuz
1 çay bardağı su
Etli Pide Hazırlanışı:
1-Kıymayı derin bir kaba
alalım.
2-Soğan, sarımsakların
kabuklarını soyup tüm sebzeleri iyice yıkayalım.
3-Biberin için
ayıklayalım ve tüm sebzeleri iyice ince olarak doğrayalım robot kullanmayın
çünkü iyi bir etli pide elle veya satır ile kıyılandır.
4-Kıymanın üstüne ilave edelim,
tüm baharat, salça, sıvı yağ, zeytinyağı,ve suyu ilave edelim iyice elimizle
karıştıralım.
5-Tuzuna bakalım ve
hazır olan içi kapaklı bir kaba alıp pişirim fırınlarına gönderelim yaptırmak
istediğiniz boyu belirtin yuvarlak uzun veya kapalı olarak yaptırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder