Etli Pide Tarifi

Etli Pide Tarifi:
Kıymalı pideyi sevmeyen var mı? Sanırım yok valla sevmeyen yok pide yapmayı bilmeyen var mı? Var mutfakta yeni olanlara elimden geldiğince her zaman yaptığım tarif ile hazırladığım etli pideyi ev yapımı halinde sizlere aktarmaya çalışacağım. Etli pideyi sıcak olarak tüketmek kadar lezzetli bir şey yok eti kuzu eti olursa tadına doyum olmayacağı kesin. Yağlı etten yapılmalı bence etli pide ama bende dahil az yağlı et tercih ediyorum. Etli pide içi hazırladıktan sonrası iyi bir pişirim fırını yanında olmanız veya orada pişirmeniz sonrası yanında buz gibi ayran veya çorba ile servis yapabilirsiniz.
Etli Pide İçin Malzemeler:
400 gr az yağlı kuzu eti
1 adet kırmızı biber
2 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çimdik karabiber
Tuz
1 çay bardağı su




Etli Pide Hazırlanışı:

1-Kıymayı derin bir kaba alalım.

2-Soğan, sarımsakların kabuklarını soyup tüm sebzeleri iyice yıkayalım.

3-Biberin için ayıklayalım ve tüm sebzeleri iyice ince olarak doğrayalım robot kullanmayın çünkü iyi bir etli pide elle veya satır ile kıyılandır.

4-Kıymanın üstüne ilave edelim, tüm baharat, salça, sıvı yağ, zeytinyağı,ve suyu ilave edelim iyice elimizle karıştıralım.


5-Tuzuna bakalım ve hazır olan içi kapaklı bir kaba alıp pişirim fırınlarına gönderelim yaptırmak istediğiniz boyu belirtin yuvarlak uzun veya kapalı olarak yaptırabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar