Fırında CiğerTarifi
Fırında Ciğer Tarifi:
Ciğer yemeyen kadar yemeden olmayanlarda vardır. Ciğer
kokusundan dolayı bir çok bayan tüketmez ve eve sokmaz genelde, sevenler kadar
sevmeyenlerin de olduğu ciğer lezzetini sevenlere sormak lazım. Ciğeri severek
tüketenlerdenim bende kokusu için birkaç tane defne yaprağı yeterli olacaktır
çok azda kekik tavsiye edebilirim, ciğeri sos ile bol soğanlı bir tarifi ile sofranıza hazırlamak isterseniz işte
harika lezzetli bir ciğer tarifi.
Fırında Ciğer İçin Gerekli Malzemeler:
1 adet kuzu ciğer
150 gr kuzu kuyruk yağ
5 adet soğan
4 adet kırmızı biber
Biber salçası
Domates salçası
İçme suyu
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Fırında Ciğer Hazırlanışı:
1-Ciğeri ve kuyruk yağını kasaba doğratabilirsiniz daha iyi
olacaktır. Evde doğrayacak olanlar için kuş başı olacak şekilde doğrayalım.
2-Soğanları, biberleri ince olarak ikiye ayıralım ayıkladıktan
sonra doğrayıp tepsiye alalım.
3-Biber salçası, domates salçası, su, karabiber, sıvıyağ, tuz
ekleyelim ve iyice harmanlayalım.
4-Ben kendi fırınımda değil pişirim yapan fırında pişirdim
daha lezzetli oldu.
5-Ev fırınında pişirmek isteyenler uzun sürmeyecektir ciğer
çabuk pişen etler içinde olduğundan 35- 45 dakika arası yeterli olacaktır.
6-Sıcak olarak lavaş veya ince ekmek ile tüketilmesi önerilir
afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder