Bayat Ekmekten Kurutulmuş Kıtır Ekmek Tarifi:
Bayat Ekmekten Kurutulmuş Kıtır Ekmek Tarifi:
Bayat ekmek sadece evdeki sorun değil aslında tüm dünyayı
ilgilendiren ve günlük çöpe atılma miktarı ile her yıl milyonların çöpe gitmesini
anlamına geliyor. Ekmeği sizde çöpe
atmak istemeyenlerdenseniz birkaç alacağınız önlemle azalta bilirsiniz. Günlük
tüketiminizin dışında almaya özen gösterin. Sofrada ekmekleri yiyecekleri kadar
almaları için aile bireylerine nedenleri ile anlatın. En önemlisi sanırım bayat
ekmekleri nasıl en lezzetli halde yemek yaparım ve değerlendiririm diye
elinizin altında ağız tadınıza yakın tarifleri sürekli olarak hazırlayarak
bayat ekmeleri değerlendirip aynı zamanda çöpe gitmeden kurtarmış olursunuz.
Ben bayat ekmekle pizza, pilav, çorba, börek için yapacağım hamurda, bayat
ekmek ile çocuklarında çok severek tükettiği bayat ekmekli yumurta yapıyorum
aklımda kalanlar bunlar. Sizde değerlendirmek
istiyorsanız buzdolabında tazeliğini koruyan pratik bir önerim var bugün bakalım
beğenecek misiniz? Bu tarifi fırında da yapılabilir ama tavada daha pratik oldu
daha öncede yapıyordum paylaşmak hiç aklıma gelmedi nedense bu güne kadar. Mercimek
çorbası, domates çorbası ile harika oluyor.
Bayat Ekmekten Kurutulmuş Kıtır Ekmek İçin Malzemeler:
Cam kavanoz
Yapışmaz teflon tava
Bayat Ekmekten Kurutulmuş Kıtır Ekmek Hazırlanışı:
1-Bayat ekmekleri küp halinde doğrayalım.
2-Yapışmaz teflon tavaya altını kısalım ekmekler kuruyup
kızarmaya başlayınca çevirelim.
3-Kurumuş ve kıtır, kıtır olacaklar çok kısa sürede.
4-Soğuyup yumuşamadan hemen kavanoza alalım ve ağzını sıkıca
kapatalım.
5-Buzdolabında yerleştirelim tazeliğini 10-15 gün koruyor
elinizin altında olan kıtır ekmekleri çorbalarınızın yanında servis
yapabilirsiniz.
6-Omlet yapabilirsiniz bol baharatlı.
Yorumlar
Yorum Gönder