Şehriyeli Tavuklu Pilav Tarifi
Şehriyeli Tavuklu Pilav Tarifi
Ramazan sofranıza bu akşam şehriyeli ve tavuk buluşmasının
ikilisi konuk olsun mu? Ramazan boyunca misafirlerinize ve kendi aileniz için
yapabileceğiniz harika bir lezzet. Şehriye ile yapılan pilavı çocuklar çok
severek tükettiğini altını çizmek istiyorum makarnayı andıran tadı onlar için
daha lezzetli geliyor.
Şehriyeli Tavuklu Pilav İçin Gerekli Malzemeler:
2 su bardağı şehriye
1 adet tatlı kırmızıbiber
1 adet tavukgöğsü
1 çay kaşığı yarısı kadar karabiber
Sıvıyağ
Tuz
3,5 su br sıcak su
Şehriyeli Tavuklu Pilav Hazırlanışı:
1-Tavukgöğsünü kuşbaşı olarak doğrayalım ve 1 yemek kaşığı su,
sıvıyağ ilave edelim ve tavuk etleri yumuşayana kadar pişirelim.
2-Üzerine ince olarak doğradığımız biberi ilave edelim soteleyelim.
3-Şehriyeleri ilave edelim pirinç kavurur gibi kavuralım ve
ardından karabiber ve tuz ekleyelim.
4-Az, az suyunu ilave edelim ağzını kapatalım kısık ateşte
pişirelim.
5-Mutlaka dinlendirelim ve servise hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder