Pileli Börek Tarifi
Pileli Börek Tarifi:
Yufkadan hazırlanabilecek en lezzetli pratik bir börek
tarifi diyebilirim böreği kat, kat açmış gibi görüntü vererek hazırlayacağınız
bu börek tarifi ara sıcak olarak hazırlayabilirsiniz. Helim peynir ve yumurtanın
uyumu ile hazırladım her mevsim yapılabilecek olan böreği ramazan da değişik
börek ve pratik tarif arayanlar için öneriyorum.
Benim fırınım büyük olduğu için dört adet kullandım fırını
kabı küçük olanlar daha az yufka gidecektir.
Pileli Börek İçin Gerekli Malzemeler:
4 adet yufka
1 tutam maydanoz ben bol kullandım
1 kase helim peyniri
Sos için:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri İçin: Çörek otu
Pileli Börek Hazırlanışı:
1-Fırın tepsisini yağlayalım ve fırını 150 dereceye ayarlayın
ısınmaya başlasın.
2-Yumurta, yoğurt ve sıvıyağını bir kasede iyice çırpın.
3-Yufkanın üstüne ister el ile ister fırça ile sosu sürelim.
4-Üzerine rendelediğimiz ve ince doğradığımız maydanoz ile
hazırladığımız iç harcı yayayıl tüm yufkanın üstüne.
5-Elimiz ile katlayalım ve kumaş pile yapar gibi olacak biraz
hızlı yaparsanız görüntüsü daha güzel olacaktır.
6-Fırın kabı büyüklüğünde keselim yufkayı ve yerleştirelim
şeklini bozmadan.
7-Diğer yufkaları da yapalım ve yerleştirelim fırın kabına tüm
işlem bitince sosun geri kalanını böreğin üstüne gezdirelim, çörek otunu
serpelim ve fırın ayarını 200’e çıkaralım üzeri kızarana kadar pişirelim.
8-Biraz çıtır oluyor pişince çıtır börek sevenlere dilimleyip
servis yapalım afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder