İçli Köfte Sosu Tarifi

İçli Köfte Sosu Tarifi:
Bugün yemek tarifi değil de her evde mutlaka pişen ve severek tüketilen içli köfte için sos tarifi vermek istiyorum. Hatay yöresine ait bu sosu yine hatay'ın yerlisi olan yemek konusunda oldukça başarılı bayandan bire bir uyguladım gerçekten içli köfte lezzeti değişti ve lezzetine lezzet kattı diyebilirim. Yemeklerin lezzetini artıran sofralardan oldu tarif. İçli köfte yapmak hamaratlık ve biraz zahmet isteyen yemekler arasında tabi birde hamurunu iyi tutturmak var hamuru yumuşak olsa olmaz sert olsa olmaz ayar lazım oda hamarat hanımların el ayarına ve göz karına güvenmelerinden geçiyor.  Ölçü kullanmaz özelikle yemek yapmayı seven bayanlar sözü fazlaca uzattım sanırım buyurun kızarmış içli köfte sosu tarifine bakalım beğenecek misiniz?
İçli Köfte Sosu Malzemeleri:
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 miktar biber ve domates salçası
Tuz

İçli Köfte Sosu Hazırlanışı:

1-Köfteyi kızartmaya başlamadan önce sosu hazırlayın ki sos kendini tam olarak belli etsin köfteler üstünde.

2-Sarımsakları soyup ezelim üzerine tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ve salçaları ilave edelim iyice karıştıralım.

3-Taze nane ve maydanozu iyice yıkayalım ve ince olarak doğrayalım sosa ilave edelim pul biberi de ekleyelim ve sosumuz hazır.

4-İçli köfteleri kızarttıktan sonra servis yapacağımız zaman sosa bulayıp servis tabağına ilave edelim sıcak olarak servis yapılım afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar