Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi:
Pirinç pilavını tereyağlı olarak tüketmek sanırım en
lezzetli pilavlar arasında olsa gerek. Pirinç pilavı bir çok hali vardır ama
tereyağlı olanı bir başkadır tereyağını eğer gerçekten el yapımı bulursanız
ayrı bir lezzeti olacaktır. Et, tavuk ve sebze yemekleri yanında yapacağınız
güzel bir tarif.
Tereyağlı Pirinç Pilavı İçin Malzemeler:
4 çay bardağı Osmancık pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
8 çay bardağı sıcak su
Tereyağlı Pirinç Pilavı Hazırlanışı:
Pirinçleri ılıktan biraz daha sıcak su ile bir miktar
bekletelim yıkayıp suyunu boşaltalım.
Tencereye tereyağını alalım ve eriyen tereyağının üstüne
pirinçleri ilave edelim ve kavuralım.
Kavrulan pirinçlerin üstüne tuz ilave edelim ve sıcak suyu
yavaş, yavaş ilave edelim.
Pirinçlerin kırılmaması için hemen karıştırmayın ve
kaynamaya başlayınca karıştırıp ağzını kapatın.
Suyunu çeken pirinç pişmiştir bir müddet dinlendirelim ve
servise hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder