Taze Kiraz Hoşafı Tarifi
Taze Kiraz Hoşafı Tarifi:
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan yumuşak tadı ve
lezzetli bir içecektir hoşafı kuru meyvelerden yapmaktansa tam mevsimi olan
meyvelerden hazırlamak isteyenlere tarif. Ramazanda iftar sofralarında değil de
sahur sofralarına daha çok yakışacak tarif. Sahurda geç kalmamak için akşamdan da
hazırlayabilirsiniz tarifi.
Taze Kiraz Hoşafı İçin Malzemeler:
1 kase kiraz
1 kase şeker
2 kase su
2 adet karanfil
Taze Kiraz Hoşafı Hazırlanışı:
1-Kirazları iyice yıkayalım ve saplarını ayıralım
çekirdeklerini çıkarılım. (tercih ederseniz kalabilir de çekirdekleri)
2- Tencereye kirazları dökelim üzerine şekeri ilave edelim ve 15 dakika kadar bekletelim.
3-Orta hararetli ocağa alalım üzerine suyunu ilave edelim
şekeri eriyene kadar karıştıralım.
4-Kirazlar yumuşayınca hoşaf olmuştur demektir afiyet olsun.
Not:hoşaf olmaya yakın karanfilleri atın fazla bekletmeden içinden çıkarın yoksa yoğun kokusu izi rahatsız edecektir.
Yorumlar
Yorum Gönder