Sade İçli Tavuk Doldurması Tarifi
Sade İçli Tavuk Doldurması Tarifi:
Tüm tavuktan hazırlayacağınız harika bir tarif diyebilirim
özellikle ramazan boyunca misafirlerinize ve akşam kalabalık sofralar içinde
yapılabilir lezzetli bir ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Tavuğu önceden
soslarsanız daha iyi olacaktır. Tarifi güzel yürekli arkadaşım Nilüfer, hanımın
yaptığını da not etmeden geçmeyeceğim ellerine sağlık güzel yürekli arkadaşım.
Sade İçli Tavuk Doldurması İçin Malzemeler:
1 Adet tavuk
1 Adet Fırın Poşeti
Tavuk Sos İçin:
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
Yarın limon suyu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
İç Pilav Malzemeleri:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Tavuk Doldurma Hazırlanışı:
1-Öncelikle tavuğu iyice temizleyelim ve yıkayalım ve kenara
alalım.Tavuğun sos malzemelerine geçelim.
2-Tavuğun sosu için derin bir kaba yoğurt, mayonez, sıvıyağ,
limon suyu, pulbiber, karabiber, kekik ve tuzu ilave edelim tavuğu bu sosla iç
ve dişini iyice yedirelim ve kenara alalım.
3-Pirinci 10 dakika sıcak tuzlu suda bekletelim ve yıkayıp
süzelim.
4-Sıvıyağını ocağa alalım ve üstüne şehriyeleri ilave edelim
ve kızarınca üstüne pirinci ilave edelim.
Pirinci 5 dakika kadar soteledikten sonra tuz atalım ve
tavuk iç pilavımız hazır.
5-Pilavı tavuğun içine dolduralım kaşık yardımı ile ve tavuğu
fırın poşetine yerleştirelim ve fırın tepsisine alalım.
6-200 derecede tavuk pişene kadar pişirelim yaklaşık 45- 60
dakika arası yeterli olacaktır fırın
pişirme süresine göre değişecektir.
7-Pişen tavuk poşetini aldığını’da tavuğun kendi suyunu
bıraktığını göreceksiniz servis sunumu size kalmış artık afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder