Difrize Asma Yaprağı Nasıl Konur?
Difrize Asma
Yaprağı Nasıl Konur?
Mevsimi bol
olduğu aylarda her evde veya bahçesi olanlara için gerek satmak gerekse sonraki
mevsimlerde tüketmek üzere birçok ürün hazırlarız. Şu anda asma yaprağının tam da
buzdolabına veya salamura yapmanın zamanı. Kışa hazırlık gıdalar arasında en
çok yapılanlar listesinde diye biliyorum işte sizde her mevsim elinizin altında
kullanabileceğiniz asma yaprağını buzdolabına koyulma hali. Tuzsuz olması ve asmanın ekşimsi tadını en iyi alacağınız tarifler arasında tuzu hiç olamaması yapılmasının en büyük sebebi oluyor.
Yaklaşık olarak
dört paket çıktı kalabalık aileler için ailesi küçük olanlar için daha az olarak koyabilirsiniz buzdolabı poşetlerine.
Difrize Asma Yaprağı Koymak İçin Gerekli Malzemeler:
Bahçeden topladığım için kilo olarak tahmini 2 kilo vardı
1 ketil kaynamış su
Buzdolabı poşeti
Hazırlanışı:
1-Yaprakları mutlaka katlanmış olması gerekiyor derin bir kaba alalım ve katları bozulmayacak şekilde dizelim.
2-Üzerine
kaynamış olan suyu gezdirelim ve birkaç dakika bekleyelim.
3-Sonra
süzgece alalım suyu süzülünce poşetlere yerleştirelim.
4-Ağzını
kapatalım ve difrize yerleştirelim.
5-Her
ihtiyacımız olduğunda akşamdan difriz bölümünden buzdolabı bölümüne alalım
çözülünce sarma veya yaprak dolması yapmak için hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder