Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi

Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi:

Yaz akşamlarına yakışacak harika bir tarif. Çocukların bayılarak yiyeceği tarif son derece pratik olarak sofranızda yer alacak. Ramazan yaklaşırken ramazan sonrası soğuk tatlılarınız için yapacağınız tarifler arasına alabilirsiniz.

Çilekli Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:

1 paket etimek

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt (krem şanti için)

1 paket vanilyalı puding

3 su bardağı süt (puding için)

Şerbet İçin:

3 su bardağı su

1,5 su bardağı şeker

Üzeri İçin:

1 kilo çilek


Çilekli Etimek Tatlısı Hazırlanışı:

1-Öncelikle ilk yapacağınız tatlı işlemi şerbeti olacak şerbet malzemelerini ocağa alalım ve kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatmaya alalım.

2-Şerbet kaynarken hemen krem şantiyi mikserde çırpalım ve buzdolabına alalım.

3-Borcama etimekleri yerleştirelim arada boşluk kalmasın gerekirse etimekleri kenar kısımları için kırın ve yerleştirin.

4-Bu arada şerbet olmuş olacaktır şerbetin kıvamı koyu bir kıvam olmayacaktır telaş etmeyin. Şerbeti etimeklerin üstüne yayarak dökün ve içine çekmesi için kenara alın.

5-Sıra geldi puding hazırlamaya, tencereye 3 su bardağı sütü ilave edeni üstüne vanilyalı pudingi dökelim ve karıştırarak pişirelim.

6-Hazır olan puding içine buzlukta dinlenmiş olan kremşantiyi ilave edelim ve mikserde çırpalım.
Hazır olan puding etimeklerin üstüne yayarak dökelim.

7-Önceden kulplarını ayıklayıp yıkadığımız çilekleri belli aralıklarla yerleştirelim ve üstünü streç film ile kapatarak buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapalım.


Not: çilekleri küçük boy olanlardan tercih ederseniz tarif için daha uyumlu oluyor servis önerisi olarak yanında çikolatalı dondurma ve taze sıkılmış meyve suyu harika oluyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar