Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi
Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi:
Yaz akşamlarına yakışacak harika bir tarif. Çocukların
bayılarak yiyeceği tarif son derece pratik olarak sofranızda yer alacak. Ramazan
yaklaşırken ramazan sonrası soğuk tatlılarınız için yapacağınız tarifler
arasına alabilirsiniz.
Çilekli Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:
1 paket etimek
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı süt (puding için)
Şerbet İçin:
3 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Üzeri İçin:
1 kilo çilek
Çilekli Etimek Tatlısı Hazırlanışı:
1-Öncelikle ilk yapacağınız tatlı işlemi şerbeti olacak şerbet
malzemelerini ocağa alalım ve kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatmaya
alalım.
2-Şerbet kaynarken hemen krem şantiyi mikserde çırpalım ve
buzdolabına alalım.
3-Borcama etimekleri yerleştirelim arada boşluk kalmasın
gerekirse etimekleri kenar kısımları için kırın ve yerleştirin.
4-Bu arada şerbet olmuş olacaktır şerbetin kıvamı koyu bir
kıvam olmayacaktır telaş etmeyin. Şerbeti etimeklerin üstüne yayarak dökün ve
içine çekmesi için kenara alın.
5-Sıra geldi puding hazırlamaya, tencereye 3 su bardağı sütü
ilave edeni üstüne vanilyalı pudingi dökelim ve karıştırarak pişirelim.
6-Hazır olan puding içine buzlukta dinlenmiş olan kremşantiyi
ilave edelim ve mikserde çırpalım.
Hazır olan puding etimeklerin üstüne yayarak dökelim.
7-Önceden kulplarını ayıklayıp yıkadığımız çilekleri belli
aralıklarla yerleştirelim ve üstünü streç film ile kapatarak buzdolabında 1
saat beklettikten sonra servis yapalım.
Not: çilekleri küçük boy olanlardan tercih ederseniz tarif
için daha uyumlu oluyor servis önerisi olarak yanında çikolatalı dondurma ve
taze sıkılmış meyve suyu harika oluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder