Garnitürlü Pirinç Pilav Tarifi
Garnitürlü Pilav Tarifi:
Ana yemeklerin yanında servis yapılan yemekler arasında olan
pilavı garnitürlü olarak hazırladım. Renkli ve lezzetli bu tarif tavuk veya et
suyu da ilave edebilirsiniz hazır olanlardan değil de kendi evinizde
hazırladıklarınız olursa daha iyi olacaktır buyurun lezzetli tarife.
Garnitürlü Pilav İçin Gerekli Malzemeler:
1 kase pirinç
1 kase pirinç
1 çay bardağı şehriye
1 kase garnitür
2,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Garnitürlü Pilav Hazırlanışı:
2-Tenceremize tereyağı, sıvıyağı ve pirinci alıp kavurmaya alalım.
3-5 dakika pirinçler kavrulsun ardından suyunu tuzunu ve garnitürünü ekleriz karıştırırız ve tencerenin kapağını kapatırız.
4-Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiririz.
5-Ocağın altını kapatıp 15 dakika demlenmeye bırakılır servise hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder