Patatesli Omlet Tarifi

Patatesli Omlet Tarifi:
Patates sofralara çok yakışan sebzeler arasında. Çocuklar tarafından çok sevilen patates kızartmasını daha sağlıklı bir şekilde pişirmeye ne dersiniz. Doyurucu biber ve kaşarlı sunumu ile 15 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayacağınız patatesli omlet tarifi denemek isteyenlere işte.
Patatesli Omlet İçin Gerekli Malzemeler:
3 orta boy patates
3 yumurta
1 adet küçük boy kırmızı biber
1 miktar rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvı yağ
Tuz
Üzeri için:
Yaprak maydanoz

Patatesli Omlet Hazırlanışı:

1-Patatesleri soyup küp küp doğrayalım.

2-Sıvıyağını 1 yemek kaşığı kadar kullandım (tava seramik veya teflon olması patateslerin yapışmasını önleyecek ve çok az yağda pişmiş olacaklardır) ısınan yağın üzerine patatesleri ilave edelim tuz serperek arada karıştırarak pişirelim.

3-Pişmiş olan patateslerin üzerine çok küçük olarak doğranmış biberleri ilave edelim ve 1 dakika kadar pişmeye bırakalım.

4-Bu arada yumurtaları kaseye kıralım ve üzerine tuz ve iki çorba kaşığı süt ile iyice çırpalım.

5-Patateslerle buluşma anına gelince tavanın kenar kısımlarında daire şeklinde çırpılmış yumurtayı boşaltalım ve tavayı ileri geri sallayarak yumurtanın eşit olarak dağılmasını sağlayalım.

6-Üzerine bekletmeden kaşar rendesini dağınık olarak serpiştirelim ve ağzını kapatalım pişen omleti servis tabağına alıp yıkanmış olan maydanozu elle kopartarak üzerine serpiştirelim afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar