Mercimekli Köfte Tarifi

Mercimekli Köfte Tarifi:
Mercimekli köfte gün yemekleri arasında ince bulgur ile yapılan çok popüler olan ve severek tüketilen aperatifler arasında yerini alıyor. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır misali bende öğrendiğim ve deneyerek ölçülerini ve deneyimleri çoğaldıkça tarifleri tam olarak tutturan insanlar arasındayım. Mercimekli köfteyi tam kıvamında ve en iyi şekilde hazırlamak istiyorsanız işte en küçük ayrıntısı ile tarifi.
Mercimekli Köfte İçin Gerekli Malzemeler:
1 kase kırmızı mercimek
1 kase ince köftelik bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası
1 tutam maydanoz
1 adet orta boy soğan
1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz
Ölçü yaptığımız kase ile 2,5 kase kaynar su

Mercimekli Köfte Hazırlanışı:

1-Mercimekleri yıkayalım ve tencere alalım.

2-Üzerine ben ketılda su kaynattım ve ölçü yaptığım kase ile 2,5 kase üzerine su ekledim ve tuz ilave edip ağzı açık bir şekilde bir taşım kaynatalım ve altını kısıp ağzını kapatalım yoksa hemen taşma yapar dikkat edelim.

3-8-10 dakika gibi kısa bir sürede pişmiş olan mercimeklerin içine bulguru ilave edelim ve karıştıralım ağzını kapatalım demlenmeye alalım.

4-Zeytinyağını tavaya alalım ve altını kısık olarak açalım.

5-Soğanı ince ince kıyalım ve ısınmış olan yağın içine ilave edelim ve arada karıştırarak pembeleşmesini bekleyelim bu arada ince ince maydanozu da doğrayalım.

6-Pembeleşen soğanların üstüne biber salçasını ekleyelim ve iyice salçayı ezelim üzerine maydanozu ekleyip sosun altını kapatalım.

7-Karıştırma kabına demlenmiş köfte harcını alalım üzerine sosunu ekleyelim ve önce kaşıkla sonra elimizle iyice harmanlayalım ve yoğuralım.

8-Sıra geldi servis için hazırlamaya elimizi yağlayalım ve küçük parçalar alarak önce avuç içimizde yuvarlayalım ve ardından parmaklarımız arasında sıkarak şekillendirelim ve sıralı bir şekilde dizelim üzerini maydanozlarla süsleyip servise sunalım afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar