Köfteli Patates Tarifi

Köfteli Patates Tarifi:
Kıymalı olarak hazırlayabileceğiniz pilavın yanında muhteşem gidecek olan köfteli patates tarifi ana yemek olarak sunulan ve lezzetinden emin olacağınız tencere yemekleri arasında. Köfteyi ister hazır ister kendiniz hazırlayın fark etmez ama köfteyi evde hazırlayacaksanız bir gece önceden hazırlamak şartı ile işte köfteli patates tarifi.
Köftelik Malzeme:
400 gr yağlı kıyma
1 baş sarımsak
1 orta boy soğan
1 tutam maydanoz
Tuz
Köfte Hazırlanışı:
Kıymayı karıştırma kabına alalım.
Soğanı ince bir şekilde doğrayıp suyunu sıkalım ve kıymanın üzerine alalım.
Sarımsak ve maydanozu ince olarak kıyalım ve kıymaya ilave edelim.
Tuzunu ekledikten sonra iyice yoğuralım ve buzdolabında bir gece bekletelim.
Köfteli Patates İçin Gerekli Malzemeler:
12 adet arpacık soğan
4 adet orta boy patates
3 adet domates
2 adet kırmızı ve yeşil biber
Tuz
Kimyon
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ


Köfteli Patates Hazırlanışı:

1-Köfteleri hazırlayalım öncelikle.

2-Teflon tencereye sıvı yağı ekleyelim.

3-Üzerine ceviz büyüklüğünde elimize aldığımız köfteleri uzun şekil vererek tavaya dağınık bir şekilde yerleştirelim.

4-Arpacık soğanları soyup köftelerin aralarına yerleştirelim.

5-Tavanın altını açalım soğan ve köfteleri iki taraflarının da hafif kızartalım bu işlem çok önemli.

6-Ardından elma dilimi patatesleri yerleştirelim ve üzerine yeşil ve kırmızı biberi belli bir büyüklükte doğrayıp yerleştirelim.

7-Sosu için domatesleri rendeleyelim ve içine domates ve biber salçası ekleyip eritelim 1 su bardağı sıcak suyu da ilave edip tuz ve kimyon atalım iyice sosu çırpalım ve tencerenin her tarafına eşit olarak dökelim ve kısık ateşte pişirmeye alalım.

8-Servis sunumu size kalmış ben maydanozlar la renk kattım afiyet olsun.

9-Not: karnıyarık tenceresinde yaptım yayvan bir tencerede pişmesi gerekiyor derin tencerelerde aynı sonuç alınmaz geniş ve ağzı kapaklı tavalarda pişirilmesi önerilir lezzet ve sunum için.

Yorumlar

Popüler Yayınlar