Tavuklu Pirinç Pilavı Tarifi
Tavuklu Pirinç Pilavı Tarifi:
Türk mutfağının olmazsa olmazlarından olan en çok tükettiğimiz yemeklerin başında gelen ve bir çok farklı tarifi bulunan pilav sofralarda mutlaka baş köşeyi kapar. Tavuklu pirinç pilavı yapmak isteyenlere işte tarifi.
Türk mutfağının olmazsa olmazlarından olan en çok tükettiğimiz yemeklerin başında gelen ve bir çok farklı tarifi bulunan pilav sofralarda mutlaka baş köşeyi kapar. Tavuklu pirinç pilavı yapmak isteyenlere işte tarifi.
Tavuklu Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeler:
4 Kişilik:
2 Su bardağı (baldo pirinç)
2 adet bacaklı tavuk
but
1 adet küçük baş soğan
1 yemek kaşığı tereyağı (sana margarin)
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Tavuklu Pirinç Pilavı Tarifi Hazırlanışı:
1-Öncelikle tavukları düdüklü tencereye alalım içine soğanı
soyup olduğu gibi bırakalım ve üstüne tuz ilave edip kaşık ucu ile karabiberde
ekleyip 30 dakika kadar pişirelim.
2-Bu arada en başta pirinci ılık ve tuzlu suya koymayı unutmayalım.
3-Pirinçleri kırmadan dikkatlice yıkayıp süzelim.
4-Tavukları sudan çıkaralım ve soğanı çöpe atalım.
5-Tavukları didikleyip hazır edelim.
6-Ardından seramik veya teflon tencereye tereyağını ilave edelim ve eriyince kesilmeden pirinçleri ilave edelim pirinçleri kırmamak için tahta kaşık kullanmanızı öneririm.
7-Kısık ateşte pirinçleri biraz kavuralım ardından tavuk etlerini alalım.
8-Üzerine çok az miktar tuz gezdirelim tavuk suyundan üçbuçuk bardak tavuk suyu ilave edelim ardından kaynamaya başlayınca kısık ateşe alalım.
9-Pirinçlerin ortasına bir çay kaşığı karabiberi gömelim ve ağzını kapatalım.
10-Göz göz olan pilav pişmiş demektir.
11-Üstüne havlu kağıt veya temiz bir bezle 5 dakika demlendirelim ve servise hazır afiyet olsun.
2-Bu arada en başta pirinci ılık ve tuzlu suya koymayı unutmayalım.
3-Pirinçleri kırmadan dikkatlice yıkayıp süzelim.
4-Tavukları sudan çıkaralım ve soğanı çöpe atalım.
5-Tavukları didikleyip hazır edelim.
6-Ardından seramik veya teflon tencereye tereyağını ilave edelim ve eriyince kesilmeden pirinçleri ilave edelim pirinçleri kırmamak için tahta kaşık kullanmanızı öneririm.
7-Kısık ateşte pirinçleri biraz kavuralım ardından tavuk etlerini alalım.
8-Üzerine çok az miktar tuz gezdirelim tavuk suyundan üçbuçuk bardak tavuk suyu ilave edelim ardından kaynamaya başlayınca kısık ateşe alalım.
9-Pirinçlerin ortasına bir çay kaşığı karabiberi gömelim ve ağzını kapatalım.
10-Göz göz olan pilav pişmiş demektir.
11-Üstüne havlu kağıt veya temiz bir bezle 5 dakika demlendirelim ve servise hazır afiyet olsun.
Not: Clipso düdüklü
tencerelerde pişme süreleri değişiklik gösterebiliyor bunu göz ardı etmeden
tavuklarınızı ne fazla nede az pişmemesine dikkat edin.
Yorumlar
Yorum Gönder