Tavada Ispanaklı Börek Tarifi

Tavada Ispanaklı Börek Tarifi:
Pazar yavaş yavaş yaklaşıyor pazartesi gününü insan ne denli istemiyorsa Pazar gününü de o denli gelmesini ister Pazar kahvaltıları ve özenle hazırlanmış aile sofraları hep Pazar gününe saklanır. Pazar günü kahvaltı sofralarına börek yapmak isteyenler için tavada dumanı üstünde tüten ıspanaklı börek yapmak isteyenler için Pazar gününden önce paylaşmak istedim. Yapımı oldukça kolay mutfakta yeni olanların bile rahatlıkla yapabilecekleri ve zorlanmayacakları bir tarif.
İç harcını mevsimi olan ıspanakla hazırladım ıspanağın verdiği lezzeti bir başka olduğunu düşünenlerdenim.
5 Kişilik 
Tavada Ispanaklı Börek İçin Gerekli Malzemeler:
500 gr ıspanak
1 kase çökelek veya peynir
2 yemek kaşığı biber salçası
Ve zeytinyağı
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı pakmaya
1 tatlı kaşığı tuz
Ve yoğurmak için ılık su







Hamur Hazırlanışı:

Un malzemelerini derin bir büyük kaba alalım ve havuz şeklinde ortasını açalım üzerine tuz, şeker, ve pakmayayı alalım yavaş yavaş su koyarak kulak memesi yumuşaklığında hamuru elde edelim ve üzerine bir buzdolabını keserek hava almasını önleyelim ve en az 3 saat mayalanmaya alalım. ( hamuru akşamdan da yoğurabilirsiniz hamura maya ve katkı maddesi olmadığı için bu hamuru 2 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz hiçbir sıkıntı olmayacaktır ama sadece iki gün
İç Malzeme Hazırlanışı:
1-Ispanakları ayıklayıp yıkayıp doğrayalım ve bir defa daha sudan geçirelim kum kalmaması için ardından suyunu sıkalım ve karıştırma kabına alalım.

2-Üzerine çökeleği ve salçayı ekleyelim zeytinyağını göz ayarı koydum ölçü tutmadım ama aşırı olmaması gerekiyor salçanın tuzu yeterli olmayabilir çok az miktarda tuz ilave edelim ve iç harcımız hazır.

Tavada Ispanaklı Börek Yapılışı:
1-Limon büyüklüğünde yumak tutalım ve ilk tuttuğunuz yumağı takip ederek sıralı bir şekilde dizelim.

2-İlk kestiğiniz yumaktan başlayarak tabak büyüklüğünde hamuru açın.

3-Yarım ay kadarına hazırladığınız içten koyun ve üzerini kapatın.

4-Küçük bir tabak yardımı ile azla kısımlarını kesin. Isınmış tavayı çok az zeytinyağı sürün böreklerin çok güzel pişmesine pembeleşmesine yardımcı olacaktır.

5-İki tarafı pişince havlu kağıt üzerine alalım ve fazla soğutmadan servise sunalım.

6-Afiyet olsun son halini fotoğraflayamadım bitmişti çünkü.

Yorumlar

Popüler Yayınlar