Soslu Karnabahar Kızartma Tarifi
Soslu Karnabahar Kızartma Tarifi:
Kızartma yemekleri lezzetini sevmeyen yoktur. Kızartılarak tüketilen yemeklerin ayrıca bir lezzeti olduğuna sanırım kimse hayır diyemez. Tam mevsiminde olduğumuz karnabaharı bol bol tketme zamanı.
Kızartma yemekleri lezzetini sevmeyen yoktur. Kızartılarak tüketilen yemeklerin ayrıca bir lezzeti olduğuna sanırım kimse hayır diyemez. Tam mevsiminde olduğumuz karnabaharı bol bol tketme zamanı.
Soslu Karnabahar Kızartması İçin Malzemeler:
1 adet karnabahar
1 adet kırmızıbiber
2 orta boy domates
4-5 dal maydanoz
1 baş sarımsak
Tuz
1 adet kesme şeker
Kızartmak için sıvıyağ
Soslu Karnabahar Kızartma Tarifi Hazırlanışı:
1-Öncelikle karnabaharı yıkayıp el yardımı ile ayıralım.
2-Kızartma işlemine hemen başladığımız karnabaharları diğer yandan da sosunu hazırlayalım.
3-Tavaya çok az miktarda sıvıyağ alalım.
4-Üzerine biberi ekleyelim bir dakika sonra soyulmuş doğranmış sarımsakları ilave edelim. 2-3 dakika pişen sarımsakların kokusu çıkmış olması lazım üstüne rendelediğimiz domatesleri ekleyelim tuz kesme şeker ve kaşık ucuyla domates salçası ilave edelim çok kısık ateşte pişmeye bırakalım.
5-Kızarmış olan karnabaharları kağıt havluya alalım sonra servis tabağına alalım göz göz olan sos hazır duruma gelmiştir.
6-Karnabaharların üstüne sosu alalım maydanoz gezdirerek servis yapalım.
2-Kızartma işlemine hemen başladığımız karnabaharları diğer yandan da sosunu hazırlayalım.
3-Tavaya çok az miktarda sıvıyağ alalım.
4-Üzerine biberi ekleyelim bir dakika sonra soyulmuş doğranmış sarımsakları ilave edelim. 2-3 dakika pişen sarımsakların kokusu çıkmış olması lazım üstüne rendelediğimiz domatesleri ekleyelim tuz kesme şeker ve kaşık ucuyla domates salçası ilave edelim çok kısık ateşte pişmeye bırakalım.
5-Kızarmış olan karnabaharları kağıt havluya alalım sonra servis tabağına alalım göz göz olan sos hazır duruma gelmiştir.
6-Karnabaharların üstüne sosu alalım maydanoz gezdirerek servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder