Peynirli Poğaça Tarifi

Peynirli Poğaça Tarifi:
Pazar günleri saat kısıtlaması yaşamayanlar için içini farklı iç harçalarla doldurup kahvaltınızı şenlendirebilirsiniz. Poğaça yapmak isteyenlere tavsiyem hamuru mutlaka en az 2 saat kadar önce dinlendirmeleri. Dinlenmiş olan hamur hem daha iyi kabaracak ve mayalandığı için sonradan midenizde şişlik yaratmayacaktır. Poğaça yapmak isteyenler mutfakta yeni olanlar için her detayı ile işte tarifi.
Peynirli Poğaça İçin Gerekli Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı pakmaya (Yaş mayada olabilir)
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Alabildiği kadar un
Beyaz peynir
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Susam


Peynirli Poğaça Hazırlanışı:

1-Karıştırma kabına ılık sütü,  ılık su,  şekeri,  tuzu, sıvıyağını iyice karıştıralım ardından biraz un ekleyelim üstüne mayayı serpiştirelim.

2-Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.

3-Mayalanmaya aldığımız hamurun üstüne buzdolabı poşeti ile kapatırsanız üstü pullanma olmayacaktır  ve daha kolay mayalanacaktır.

İç harç için: 150 gr beyaz peyniri rendeleyelim ve isteğe göre maydanozda ekleyebilirsiniz.

1-Mayalanmış hamurdan yumurta büyüklüğünde parçaları elimizde yuvarlayalım ve içine hazırlanmış olduğumuz iç harçtan ekleyerek kapatalım düzgün yuvarlaklar elde edelim ve yağlanmış tepsiye dörtlü sıra halinde dizelim.

 2-Tüm işlemi bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürelim ve en son olarak susam serpelim. 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

3-Bazı yemekleri bekletmeden servis yapmak en doğrusudur.

4-İlk Sıcaklığı geçer geçmez sıcak olarak tüketelim afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar