Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği Tarifi:
Adını duyanların bile ağzını sulandıran paçanga böreği yapımı kolay ve pratik börek tarifleri arasında yerini alıyor. Fırın’da ve kızartılarak tüketilen börek mutlaka sıcak olarak tüketilmesi gereken börekler arasında.  Ara sıcak olarak yapılan paçanga böreği sofralarda ve kahvaltılarda eşsiz lezzeti ile Kayseri, mutfağının vazgeçilmez tadı pastırması ile hazırlanıyor. İlla pastırma ile yapılacak diye bir tabirde yok tabi. Ben pastırma yerine mangal sucuk kullanarak böreğin tadına yakın bir tat elde ettim ama tabi pastırmalısı ayrı bir lezzet diye düşünüyorum. Mutfakta çarelerin bitmediğini hatırlatarak işte size lezzetinden emin olduğum ve kaşarın ağzınızda süzülerek tüketmek isteyeceğiniz harika bir börek.
Siz ister ara sıcak olarak yapın ister kahvaltı sofralarınızı şenlendirin tarif işte.
Paçanga Böreği İçin Gerekli Malzemeler:
500 gr kaşar peyniri
3 adet mangal sucuk
1 adet kırmızı biber (acılı veya acısız damak zevkinize göre)
5 adet yufka
Kızartmak için sıvıyağ





Paçanga Böreği Hazırlanışı:

1-İnce ince sucuk ve kaşarları doğruyoruz ve biberleri ince ve uzun olarak doğrayıp hazırlıyoruz yufkaları sadece dört eşit parçaya ayırıyoruz.

2-Sıralı olarak bir adet kaşar bir adet sucu yerleştirip en son biber dilimlerini ilave ederek kapatıyoruz iri olarak sarıyoruz.

3-Kapatmak için yufkanın uç kısmını suya batırıp yapışmasını sağlıyoruz.

4- Sıralı bir şekilde kızartıp havlu peçetenin üzerine alıyoruz ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz servise sunuyoruz afiyet olsun.

5-Mutlaka sıcak olarak servis yapmalısınız yoksa kaşarlar içinde belli bir süre sonra soğuyup lezzetini kaybedecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar