Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tarifi:
Patlıcan ve kıyma ikilisinin buluşarak oluşturduğu lezzetin içine birde sarımsak eklenince lezzet tamamlandığını düşünüyorum. Karnıyarık yaz mevsimi yemeği gibi algılanabilir ama günümüzde seracılığın gelişmesi ile yaz ve kış mevsimi boyunca her türlü sebze ve meyve üretimi ile artık bu kaygı yaşanmıyor.Mevsiminde tüketmek en doğrusu olsada bazı lezzetlere hayır denmiyor. Karnı yarık yapmak çok az zahmet gerektiren ama lezzetinden emin olunan yemekler arasında…
Karnı Yarık İçin Gerekli Malzemeler:
4 adet kemer patlıcan
150 gr kıyma yağsız
1 baş sarımsak
1 adet orta boy soğan
1 adet orta domates
1 adet kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kızartmak için sıvı yağ
Sosu İçin:
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Üzeri için:
İnce kıyılmış maydanoz

Karnıyarık Hazırlanışı:

1-Patlıcanları soyup yıkayıp kurutmaya alın bu işlemi 1 saat kadar önce yaparsanız daha iyi olur patlıcanlar suyunu kurutur ve yağda sıçrama yapmaz. 

2-Patlıcanları öncelikle kızartalım ve kenara fırın veya karnıyarık tavasına alalım.

İç harcı için:

1-Tavaya kıyma ve iki yemek kaşığı kadar su alalım suyunu çekmeye yakın 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ ilave edelim kavrulan kıymanın üzerine ince doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edelim pembeleşen soğanların üzerine ince doğradığımız biberleri ilave edelim 1-2 dakika biberleride solduralım ardından küçük küp şeklinde doğradığımız domatesleri ilave edelim üzerine salçaları ve tuzu ekleyelim kısık ateşte domateslerde yumuşayana kadar pişirelim iç harcımız hazır.

2-Bir kaseye su alalım içine 1 tatlı kaşığı domates salçasını eriterek sos hazırlayalım.
Patlıcanları kızartma tutacağı kullanarak dikkatli bir şekilde içini açalım ve hazır olan harçtan ilave edelim iyice içine dağıtarak yerleştirelim. 

3-Hazırladığımız sosu patlıcanların üzerine gelmeyecek şekilde dökelim ve ocağa alalım 15 dakika kısık ateşte piştikten sonra servise hazır. Üzerine ince doğranmış maydanoz ile servis yapalım afiyet olsun.


4-Fırında yapmak isteyenler patlıcanları kızardıktan sonra direk olarak fırın kabına alabilirler iç harçtan sonra yerleştirme sırasında dağılma olabilir. 

5-Fırında pişirecek olanlar 175 %’de üzeri kızarana kadar pişirmeleri yeterli olacaktır. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar