Havuçlu Cezerye Tarifi

Havuçlu Cezerye Tarifi:
Havuç cezeryesini sık olarak yapsam da anında bitecekler arasında özellikle çocuklar tarafından çok sevilen cezerye yapımı biraz uğraştırsa da lezzet mükemmel oluyor. Özenle her zaman hazırladığım tatlıyı severek yemeleri bile beni memnun ediyor. İkramlık olarak ta sunumu çok hoş olan cezeryeyi dilerseniz rulo ve düz bir borcama kalıp olarak ta servis yapabilirsiniz ara sıra değişik görselle aynı lezzeti sunmak isteyenler için küçük bir not. Mutfakta yeni olanlar için en küçük ayrıntısı ile birlikte işte tarif.
Havuçları orta boy olanlardan satın alırsanız hazırlamanız daha olay olacaktır.
Havuçlu Cezerye İçin Gerekli Malzemeler:
1 kg havuç
1 paket kakaolu petipör
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı tereyağı veya teremyağ
1 su bardağı Hindistan cevizi
Servis için kurdan

Havuçlu Cezerye Hazırlanışı:

1-Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun.( ben soymak için aparat kullanıyorum daha olay ve ince soyuluyor)

2-Rendenin ince kısmından rendeleyin ve tencereye alın üzerine şekeri ilave edin ve orta hararetli ocakta pişirmeye başlayın.

3-Arada karıştırmayı unutmayın eşit olarak pişmesini hızlandırırsınız.

4-Havuçlar öncelikle suyunu bırakacaktır pişmeye yaklaştıkça renginde hafif bir değişiklik olacaktır.

5-Bisküvileri elinizle veya doğrayıcıdan da yararlanabilirsiniz küçültebildiğiniz kadar inceltin ve küçültün un kıvamına gelirse daha iyi olacaktır.

6-Ayrı bir tencereye aldığımız tereyağını eridikten sonra kesilmeden bisküvileri ve vanilyayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.

7-Çok kısa sürecek kavurma işleminin ardından karıştırma kabına alalım üstüne hazır ve ılık olan havucu ekleyelim ve cevizleri unutmayalım ardından yoğuralım ve iyice hamur haline getirelim.

8-Ceviz büyülüğünde yumaklar alarak yuvarlayalım ve Hindistan cevizine bulayalım ve sıralı bir şekilde dizelim işlemi hamur bitene adar uygulayalım ardından urdan batırarak servise sunalım.

9-Hindistan cevizi daha bol olsun isteyenler yuvarlak yaptıktan sonra fırça yardımı ile su sürüp direk hindistan cevizinin içine bırakırlarsa bol bol Hindistan cevizi olacaktır ben öyle yapıyorum.

Yorumlar

Popüler Yayınlar