Damla Çikolatalı Kolay Pasta Tarifi
Damla Çikolatalı Kolay Pasta Tarifi:
Çikolata damlaları ile süslenmiş harika bir pasta yapmak isteyenler için bisküvi ile yapımı kolay pratik ama özellikle çocukları mutlu edecek tarifler arasında yerini alıyor. Öncelikle ön hazırlığı önemli olan pastanın hazırlığını yapmalısınız. Tüm malzemeleriniz elinizin altında olması lazım. Bir yandan pudingi karıştırırken diğer yandan bisküviyi dizebilirsiniz.
Çikolata damlaları ile süslenmiş harika bir pasta yapmak isteyenler için bisküvi ile yapımı kolay pratik ama özellikle çocukları mutlu edecek tarifler arasında yerini alıyor. Öncelikle ön hazırlığı önemli olan pastanın hazırlığını yapmalısınız. Tüm malzemeleriniz elinizin altında olması lazım. Bir yandan pudingi karıştırırken diğer yandan bisküviyi dizebilirsiniz.
Yapımı ortalama 15 dakikanızı alacak ve yarım saat içinde
servise hazır olacaktır. Elinizin altında bulunan ceviz fındık veya hazır
reçellerle servis yapabilirsiniz.
2 paket kakaolu puding ( dr oetker puding)
6 su bardağı süt (Puding
için )
1 su bardağı süt ( ıslatmak için)
2 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket krem şanti
2 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket krem şanti
Üzerini süslemek için damla çikolata
Damla Çikolatalı Kolay Pasta Hazırlanışı:
1-İlk önce krem şantiyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabına alalım.
2-Tencereye altı su bardağı sütü ve pudingleri boşaltıp kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
3-Bir yandan da bisküvileri kare bir fırın kabına veya borcama iki kat yerleştirelim üzerini bir bardak sütle ıslatalım.
4-(ben iki kat bisküvi diziyorum tercihen tek kat olarak ta malzemeler bitene kadar işlem devam edebilir) hazır olan pudingi bekletmeden hemen üzerine kapatacak şekilde bir kısmını dökelim.
5-Ardından yine iki kat bisküvi dizip üzerini sütle ıslatıp pudingin geriye kalan kısmını boşaltalım ardından tepsiyi hafif sallayarak düz bir yüzey oluşmasını sağlayalım.
6-Üzerine daha önce hazırladığımız krem şantiyi düz bir şekilde sürelim.
7-Oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
8-Soğuyan pastanın üzerine damla çikolata ile süsleyerek servis yapalım.
2-Tencereye altı su bardağı sütü ve pudingleri boşaltıp kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
3-Bir yandan da bisküvileri kare bir fırın kabına veya borcama iki kat yerleştirelim üzerini bir bardak sütle ıslatalım.
4-(ben iki kat bisküvi diziyorum tercihen tek kat olarak ta malzemeler bitene kadar işlem devam edebilir) hazır olan pudingi bekletmeden hemen üzerine kapatacak şekilde bir kısmını dökelim.
5-Ardından yine iki kat bisküvi dizip üzerini sütle ıslatıp pudingin geriye kalan kısmını boşaltalım ardından tepsiyi hafif sallayarak düz bir yüzey oluşmasını sağlayalım.
6-Üzerine daha önce hazırladığımız krem şantiyi düz bir şekilde sürelim.
7-Oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
8-Soğuyan pastanın üzerine damla çikolata ile süsleyerek servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder